facebook icon

Log på

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Projekter

stand messe 1

Projekter

Frivilligcenteret har etableret en række projekter i samarbejde med kommunale aktører og foreninger. De fleste med projektledelse i frivilligcenteret. 


SOS Gældsrådgivning Nordsjælland
Hver onsdag kl. 13-15. Er gælden blevet uoverskuelig, og der ikke er mulighed for at søge anden hjælp, kan man få gratis rådgivning i Frivilligcenter Helsingør. Her kan en gruppe frivillige med uddannelse og erfaring inden for økonomi, jura og det sociale område hjælpe med at:
- forstå og overskue økonomien
- lægge et budget
- lave en handleplan for fremtiden

Rådgiverne kender systemet og har tavshedspligt. Rådgivningen er gratis og anonym. Ring 49 21 50 60 og aftal tid
 Projektet (2012-16) er støttet af puljen FRIGÆLD i Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold og Helsingør Kommune.

Læs mere om vores rådgivninger her.

Selvhjælp
Frivilligcentret har en række selvhjælpsgrupper for: Mennesker i krise, ensomme, i sorg, depression og med kroniske smerter, samt for arbejdsløse mænd.
En selvhjælpsgruppe er en samtale-erfaringsgruppe, hvor mennesker mødes om en fælles udfordring. Alle grupper har to tovholdere, som har personlig erfaring med livskriser. Derudover har de en uddannelsesmæssig baggrund, der går i tråd med rollen som tovholder.

Trivselsgrupper for børn, hvor forældrene er skilt
I foråret 2016 starter et nyt projekt for børn og forældre i skilsmisse. Der vil blive oprettet trivselsgrupper for børn på børnenes skole, samt arrangeret temaarrangementer for skilte forældre og deres nærmeste. Information på 49 21 50 60. 
Projektet er støttet af PUF puljen i Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold.
Læs mere om selvhjælp her.

Nyttehaver på Flynderupgård 
I vækstsæsonen mødes ca. 20 etniske kvinder og en gruppe psykisk sårbare på Flynderupgård, Agnetevej i Espergærde, hvor de dyrker grøntsager. Projekt Grønt Medborgerskab for etniske grupper har fokus på sundhed, rehabilitering og integration. Alle kvinder/familier har et jordstykke samt et fællesareal med spiseplads. Afgrøderne er til eget brug, fællesspisninger og uddeling ved arrangementer. 
Projektet er støttet af PUF puljen i Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold.

Gruppen af psykisk sårbare dyrker køkkenhaver torsdag 12-14. Med hjælp fra en medarbejdet i aktivitetshuset Springvandet mødes frivillige og haveinteresserede for at plante, luge og høste egne grøntsager. Alle interesserede har mulighed for at deltage og hjælpe til. Kontakt 49 21 50 60.

Kreative værksteder
Hver mandag kl. 9.30-13.00 syr 15-20 kvinder hjerteformede puder i bomuldsstof. Puderne sys efter skabelon og fyldes med særligt vat, som kan vaskes igen og igen. Puderne doneres til Herlev Sygehus, der giver dem til kvinder, som har gennemgået en brystoperation. Puderne passer ind i armhulen og beskytter den opererede mod stød og slag.

Hver mandag kl. 13.00 - 17.00 bliver der strikket og syet til fordel for udsatte børn og unge. Der er plads til det traditionelle, de moderne nyfortolkninger og egne kreative ideer.

Materialerne til begge værksteder er doneret af private og forretninger. KOM OG VÆR MED.
Værkstederne er støtte af Helsingør Kommunes § 18 midler.

Cykelture
Hver mandag kl. 10: Motionsnetværket ”Det lette tråd” er for aktive 60+ mænd og kvinder med behov for frisk luft, motion, socialt samvær og et godt grin. Birthe og Kirsten er tovholdere. De lægger ruten afhængig af vejr, vind og deltagere. Turene er typisk på 20-30 km i lokalområdet. Nogle gange går turen med tog ud og på cykel hjem, og et par gange om året cykler holdet i Sverige. Turene starter ved frivilligcentret, Kronborgvej 1C - man kommer bare.
Projektet er støtte af Helsingør Kommunes § 18 midler.

Gåture
Hver onsdag kl. 10: Gå-tur-gruppen ”De glade fødder” starter deres vandretur fra frivilligcentret. Der er ikke tilmelding, man møder bare op og falder ind i netværket, hvor alle nyder at bevæge sig. Turen er på 5-7 km rundt i kommunens natur. Karin er tovholder/turguide, og planlægger turene afhængig af vejr, vind og deltagerne.
Projektet er støtte af Helsingør Kommunes § 18 midler.

Ressourcer i spil – fra bruger til borger
Projektet tager fat i at nedbryde tabuer om psykisk sygdom, - at turde, håbe og tro på den enkelte, - at skabe meningsfulde interessefællesskaber og – at deltagerne gennem aktiviteter bidrager til egen og andres trivsel.
F.eks. gennem frivilligcenterets ungenetværk, hvor deltagerne er 16-35 år. De mødes hver anden tirsdag kl. 15-20 til kreative aktiviteter og mad, hvor alle deltager både i indkøb og tilberedning.

En anden aktivitet er at dyrke køkkenhaver. Med hjælp fra en medarbejdet i aktivitetshuset Springvandet mødes frivillige og haveinteresserede hver mandag 14-16 og torsdag 12-14 på Flynderupgård i Espergærde for at passe haver, luge og høste egne grøntsager. Alle interesserede har mulighed for at deltage og hjælpe til – både i ungenetværket og i nyttehaverne.
Projektet (2014-16) er støttet af pulje i Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold.

By Hand
– inklusion gennem tekstilt designarbejde
Projektet har fokus på unge 16-30 år, som har svært ved at finde vej – ud på arbejdsmarkedet eller i uddannelsessystemet. Gennem kreative aktiviteter håber vi på at kunne møde de unge, der hvor de har energi, og måske finder ud af, hvilken vej de skal. Aktiviteterne finder sted på uddannelsessteder, væresteder og i frivilligcenteret kreative værksteder.
Projektet (2013-17) er støttet af pulje i Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold.

Huskunstner
Frivilligcenteret har sin egen huskunstner Hanna Tyge, som i samarbejde med Helsingør Kommune og lokale kulturinstitutioner, skaber kreative aktiviteter for børn og unge. Aktiviteterne er i workshops i forbindelse med temauger, ferier og kulturarrangementer, med produktion af figurer lavet af genbrugsmaterialer, filtning og smykkefremstilling. I 2015 er inspirationen blandt andre Halfdan Rasmussen. I 2016 vil det være Shakespeare.
Projektet (2014-15) er støttet af Statens Kunstfonds Huskunstnerudvalg.

Herreværelset
Herreværelset er for mænd 60+, som har lyst til at mødes om foredrag, aktivitet og hyggeligt samvær. Arrangementerne er åbne for alle, koster 20 kr per gang.
De næste arrangementer er alle i Frivilligcentret, Kronborgvej 1C, 2. sal:
Programmet offentligøres snarest.

Tilmelding på kontor@frivilligcenter-helsingor.dk eller 49 21 50 60.

 

  • Kalender
  • Lokalebooking
  • bliv frivillig
  • Hjælp og rådgivning