facebook icon

Log på

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

09.09.14 - Cykeltur om mandagen

cykeltur 1

Billedtekst: "Hver mandag kl. 10 fra frivilligcentret. 20-30 km ud i naturen. Kom og vær med."

 

Cykeltur om mandagen

 

Det uforpligtende er afgørende, når Det Lette Pedaltråd samles til cykelmotion hver mandag. De frivillige skal føle sig værdsat, siger Kirsten Høyer, der er med til at holde hjulene i gang i cykelprojektet.

 

De står der, uanset om det regner eller sner. Hver mandag klokken 10, både sommer og vinter, samles en gruppe cyklister foran Frivilligkontoret på Kronborgvej i Helsingør. De kalder sig selv for ”Det Lette Pedaltråd”, og kendetegnende for projektet er, at man hverken skal betale kontingent eller melde sig til. Man kommer, hvis man kommer.

 

Det er sjovt at gøre noget sammen
Hvor mange de er, står derfor lidt hen i det uvisse, men på de gode dage stævner mindst 15 ud fra Kronborgvej.

 

Pedaltråddet er nemlig en helt uformel flok af seniorer, der blot synes, at det kunne være hyggeligt at få motion og samvær på cykel. En af dem er Kirsten Høyer, der har været med i de sidste to år. Sammen med Birthe og Gull-May har hun påtaget sig den frivillige tjans at holde hjulene i gang på projektet.

 

”Jeg føler mig lidt ansvarlig for, at der er nogen, der møder op om mandagen, og at der er en idé for, hvor vi skal hen,” fortæller 78-årige Kirsten Høyer, der derfor hver gang på forhånd har fundet kort frem og udtænkt en rute for dagens etape.

 

Det er dog langtfra hver gang, hendes forslag bliver fulgt, for cykelseniorerne improviserer gerne – alt afhængigt af vejr og deltagerantal. Ruten er som regel 20-30 kilometer, men er man på el-cykel, kan alle være med, og med mulighed for supplement af tog eller færge kan man komme helt til Gilleleje eller sågar Sofiero i Sverige.

 

Kom og vær med
For Kirsten Høyer og de øvrige deltagere er det uforpligtende fællesskab attraktionen i Det Lette Pedaltråd, der begyndte som et EU-støttet projekt for tre år siden, men som de sidste par år har været kørt på helt frivillig basis.

 

”Jeg cykler meget i forvejen, men det er sjovt at gøre noget fælles. Mange vil gerne cykle, men kommer ikke i gang. Men hvis man kan følges med nogen, er det noget andet,” siger Kirsten Høyer.

 

  • Kalender
  • Lokalebooking
  • bliv frivillig
  • Hjælp og rådgivning